Μελέτη | Σχεδιασμός Κολυμβητηρίων, Χώρων υδροθεραπείας και θαλασσοθεραπείας

Interacqua

Μελέτη | Σχεδιασμός Κολυμβητηρίων, Χώρων Υδροθεραπείας και Θαλασσοθεραπείας

Τα τελευταία χρόνια, τουριστική βιομηχανία πρωταγωνιστεί στην ελληνική οικονομία κι έχει σημειώσει σπουδαία ανάπτυξη. Με το νέο της προφίλ διαφοροποιήθηκαν και τα σχεδιαστικά δεδομένα των επαγγελματικών πισίνων στα ξενοδοχεία, δεξαμενών υδροθεραπείας, Spa - κέντρων ευεξίας και μονάδων θαλασσοθεραπείας.

Με αυστηρές προδιαγραφές και ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας, οι υδάτινοι χώροι εμπλουτίστηκαν με νέα στοιχεία, όπως καταρράκτες, πίδακες, υδρομασάζ, πλωτά συντριβάνια, υδάτινα παιχνίδια. Για τη λειτουργία επαγγελματικής πισίνας απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έκδοση της πολεοδομικής άδειας κατασκευής και της άδειας λειτουργίας από τη νομαρχία. Η τήρηση των φυσικοχημικών παραμέτρων κάθε επαγγελματικής πισίνας είναι υποχρεωτικό πλέον να καταγράφεται σε ημερολόγιο συντήρησης. Οι αρμόδιοι έχουν δικαίωμα αφαίρεσης της άδειας λειτουργίας σε περίπτωση τακτικού ελέγχου, εφόσον δεν τηρούνται τα προβλεπόμενα από τις σχετικές διατάξεις.

Για τις ανάγκες όλων των ανωτέρω, η εταιρεία μας αναλαμβάνει τα κάτωθι :

Σχεδιασμός

Πραγματοποιείται πάντα σε συνεργασία του ιδιοκτήτη με ειδικευμένους αρχιτέκτονες ώστε η πισίνα ν’ ανταποκρίνεται τόσο στην αισθητική του σχεδιαστή όσο και στη λειτουργικότητα των χρηστών. Ιδανικός σχεδιασμός θεωρείται η κατασκευή ξεχωριστής πισίνας για τη χρήση παιδιών. Για τις ξενοδοχειακές μονάδες υπάρχει ειδική προδιαγραφή του ΕΟΤ, για την επιφάνεια σε σχέση με τη συνολική χωρητικότητα της μονάδος.

Μελέτη

Η μελέτη αφορά τις οικοδομικές εργασίες και μηχανολογικές εργασίες (μελέτη ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και σχέδια διαγραμμάτων υδραυλικών και ηλεκτρολογικών διασυνδέσεων). Ιδιαίτερη βαρύτητα πρέπει να δοθεί στη μελέτη του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, καθώς και στην ορθή εφαρμογή του διότι αυτή η παράμετρος (σε συνάρτηση με την συντήρηση) ορίζει την ιδανική και απρόσκοπτη λειτουργία του έργου.

Εντοιχισμός Ηλεκτρομηχανολογικού Εξοπλισμού

Απαιτείται πλήρης εφαρμογή της στατικής μελέτης και των κατασκευαστικών σχεδίων ξυλοτύπου. Σε αυτή τη φάση της κατασκευής είναι αναγκαία και η τοποθέτηση όλων των αναγκαίων υδραυλικών (φρεάτιο πυθμένα, στόμια προσαγωγής, στόμιο σκούπας, υδρομασάζ κλπ) και ηλεκτρολογικών διασυνδέσεων (φωτιστικά, οπτική ίνα, leds κλπ).

Στεγανοποίηση – Ευθυγράμμιση

Η στεγανοποίηση είναι ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι της κατασκευής που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και εξεζητημένων υλικών κατασκευής για την αποφυγή διαρροών αλλά και την δημιουργία ιδανικής επιφάνειας πριν την τελική επένδυση.

Εγκατάσταση Ηλεκτρομηχανολογικού Εξοπλισμού

Επένδυση εσωτερικής επιφάνειας

Η επιλογή του κατάλληλου υλικού επένδυσης της στεγανοποιημένης επιφάνειας του σκυροδέματος. Ιδανικότερα υλικά επένδυσης είναι αυτά που παρουσιάζουν “λεία και στιλπνή επιφάνεια’’ (πλακίδιο κεραμικό ή υαλοψηφίδα) κι ενδείκνυνται για τον καθαρισμό, τη μακροζωία και την καλαισθησία τους. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην αποφυγή γωνιών και στα σημεία που απαιτείται αντιολισθηρή επιφάνεια.
 
Θέση σε Λειτουργία – Εκπαίδευση Χρήστη

Interacqua

 • Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΑΣ

  Αγίου Βασιλείου 81 & Φιλιατρών 14
  Άγιος Δημήτριος, ΤΚ.17343

 • EMAIL

  info@interacqua.gr

 • ΤΗΛΕΦΩΝΟ

  210 97.07.164

 • ΦΑΞ

  210 97.33.643

Facebook

interaqua facebook

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Interacqua. Copyright, all rights reserved, Web site & Seo promotion by Galaxynet. Galaxynet since 1995 - 2019.

Search