Πισίνες

Interacqua

... ζήστε τη χαρά

που σας αξίζει!!

Από την αρχαιότητα, οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι, κατασκεύαζαν τεχνητές δεξαμενές για αθλητική προπόνηση στις παλαίστρες, για ναυτικούς αγώνες και στρατιωτικές ασκήσεις. Οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες είχαν ιδιωτικές πισίνες στις οποίες είχαν ακόμη και ψάρια και για αυτό το λόγο επικράτησε η λατινική λέξη “piscina” .
  
Σήμερα, μία πισίνα ή αλλιώς κολυμβητική δεξαμενή είναι μία τεχνητή δεξαμενή νερού για κολύμβηση ή ψυχαγωγία μέσω του νερού.

Υπάρχουν πολλά μεγέθη. Το μεγαλύτερο και βαθύτερο είναι το «Ολυμπιακών διαστάσεων». Μια πισίνα μπορεί να φτιαχτεί είτε υπέργεια είτε μέσα στο έδαφος και με υλικά όπως μέταλλο, πλαστικό, φάιμπεργκλας ή μπετό.

Οι πισίνες που χρησιμοποιούνται από πολλούς ανθρώπους ονομάζονται  «δημόσιες» και αυτές που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από λίγους ή στο σπίτι ονομάζονται «ιδιωτικές». Πολλά κέντρα υγείας, γυμναστήρια και ιδιωτικές λέσχες έχουν δημόσιες πισίνες οι οποίες χρησιμεύουν περισσότερο για εκγύμναση. Πολλά ξενοδοχεία και κέντρα αισθητικής, έχουν δημόσιες πισίνες που χρησιμεύουν περισσότερο για χαλάρωση. Επίσης, μια πισίνα χρησιμεύει για βουτιές, καταδύσεις, άλλα σπορ όπως και για εκπαίδευση ναυαγοσωστών και αστροναυτών.

Το νερό μιας πισίνας, πρέπει να είναι πάντα καθαρό και υγιεινό με σκοπό να αποφευχθεί η ανάπτυξη και ο πολλαπλασιασμός βακτηριδίων, ιών και άλγεων τα οποία μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες. Αυτό πραγματοποιείται με τη χρήση χημικών απολυμαντικών όπως το χλώριο, το βρώμιο, το όζον, το ενεργό οξυγόνο καθώς επίσης και με τη βοήθεια κατάλληλων φίλτρων (φίλτρα άμμου, φύσιγγος, διατομικής γης).

 Ένας άλλος τρόπος απολύμανσης της πισίνας, εκτός από τα χημικά, είναι η χρήση μηχανημάτων επεξεργασίας και απολύμανσης του νερού. Και στις δύο περιπτώσεις μια πισίνα πρέπει να έχει την κατάλληλη ανακυκλοφορία του νερού μέσω καταλλήλων στομίων εισαγωγής, φρεατίων πυθμένα, skimmers ή καναλιού υπερχείλισης με σκοπό να διατηρείται το νερό διαυγές και υγιεινό.

Η τελική θέση και ο προσανατολισμός της πισίνας σε σχέση με τις ανάγκες του χρήστη και την εφαρμογή της, είναι ιδιαίτερο αντικείμενο μελέτης του εξειδικευμένου μηχανικού. 

Η Interacqua με την μακροχρόνια εμπειρία της, κατασκευάζει πισίνες σε διάφορα σχέδια και διαστάσεις, με περιμετρική υπερχείλιση ή σημειακή υπερχείλιση (skimmers) ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη και σύμφωνα με τις αυστηρότερες διεθνείς προδιαγραφές ποιότητας και κατασκευής.

Οι πισίνες Interacqua εξοπλίζονται με άριστα συστήματα φίλτρανσης και αυτόματα συστήματα απολύμανσης του νερού, υδρομασάζ, γύμνασης και αντίθετης κολύμβησης, παιχνίδια νερού, κανονάκια και νεροκουρτίνες, πολυχρωματικούς υποβρύχιους φωτισμούς, με LED. Επίσης, μπορούν να τοποθετηθούν αυτόματα ή χειροκίνητα καλύμματα πισίνας και αυτόματες σκούπες καθαρισμού (ρομπότ).

Οι μηχανικοί της Interacqua μπορούν, μαζί σας, να σχεδιάσουν και να σας προτείνουν την αποπεράτωση της πισίνας σας, με την κατάλληλη στεγανοποίηση - υγρομόνωση και τελική επένδυση με βαφή, πλακίδια, ψηφίδα, τριβίδα (βότσαλο) ή plaster.

Τέλος, η Interacqua, αναλαμβάνει την διακόμηση της στέψης - περιμετρικής υπερχείλισης της πισίνας σας με κατάλληλες μαρμάρινες επενδύσεις ή άλλο υλικό της επιλογής σας.

Ας ξεκινήσουμε μαζί, την πισίνα που ονειρεύεστε...

 γιατί μπορούμε να κάνουμε τα όνειρά σας πραγματικότητα!

Για περισσότερες ιδέες και προτάσεις δείτε το: photo gallery

Interacqua

 • Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΑΣ

  Αγίου Βασιλείου 81 & Φιλιατρών 14
  Άγιος Δημήτριος, ΤΚ.17343

 • EMAIL

  info@interacqua.gr

 • ΤΗΛΕΦΩΝΟ

  210 97.07.164

 • ΦΑΞ

  210 97.33.643

Facebook

interaqua facebook

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Interacqua. Copyright, all rights reserved, Web site & Seo promotion by Galaxynet. Galaxynet since 1995 - 2019.

Search